Gaming for børn og unge i Brande

Det er nogen tid siden at Ikast-Brande eSport sidst har afholdt LAN event i Brande. Succesen har gentaget sig med initiativ fra lokale ildsjæle

LAN i Brande - Foto Dennis - Gaming

I weekenden afholdte lokale ildsjæle i samarbejde med Ikast-Brande eSport et LAN event for børn og unge, på Brande Bibliotek. Der var stort fremmøde og interesse, hvilket afspejlede sig i tilmeldingen, da blev fyldt op på under et døgn.

 -Vi synes der manglede et tilbud som dette i Brande, så vi er super glade for den store opbakning, siger Kristine Elkjær Fritzen.

Til eventen var der 34 børn og der blev hyggespillet på kryds og tværs. Undervejs var der en quiz, hvor børnene kom på en lille prøve og skulle teste deres samarbejdsevner. De blev inddelt i hold og skulle svare på 13 spørgsmål. Det var et tæt løb og det endte ud med at to hold skulle ud i en ekstra battle. De skulle også svare på et afgørende spørgsmål; hvor mange milliarder blev Mojang (Udgiver af Minecraft) solgt for til Microsoft? Det rigtige svar var 16 milliarder og vinderholdet var kun 2,5 milliarder fra det rigtige svar. Beløbet afspejler sig i hvor stor gaming og esport er.

 -Med samarbejde når vi længst og vi er glade for at have Dennis med, og kan samarbejde med Ikast-Brande eSport og danne nogle super gode rammer fra LAN eventen, udtaler Anne Dankleff.

-Jeg synes det er et sejt initiativ som Kristine og Anne har taget! Og vi kan afsløre at vi allerede nu, har planer om et større event til næste år, slutter Dennis Mechlenburg Sørensen af med.

Ikast-Brande eSport og Brande Bibliotek dannede rammerne for eventen. Det var Kristine Elkjær Fritzen og Anne Dankleff der tog initiativet, sammen med Dennis Mechlenburg Sørensen. De tre ildsjæle har allerede planlagt det næste LAN event den 28. december, hvor der er plads til 40 børn. Eventen blev slået op søndag og i løbet af 6 timer var der allerede udsolgt, og der er oprettet en venteliste.