Lokal esportudøver skal til Kina

Nikolaj Høj at WESG in Barcelona - Kina

Til næste år repræsenteres Ikast-Brande eSport i Kina og har for alvor sat sig på landkortet. Finalen bliver foran flere tusinde seere verden over

Den unge træner og esportudøver Nikolaj Høj Nielsen spiller under gamernavnet Nikolaj_Hoej. Han har ved World Electronic Sport Games (WESG), kvalificeret sig til den globale finale der finder sted i Kina, 2018.

Nikolaj vandt den danske kvalifikation i WESG tilbage i oktober, som gav adgang til den europæiske finale i Barcelona, der blev spillet sidst på ugen. Med en flot placering i top 8-12 er Nikolaj nu klar til at deltage i finalen i Kina, hvor præmiepuljen alene i Hearthstone er på 300.000$, svarende til ca. 1,9 millioner danske kroner.

Hele turneringen kunne følges på streamingtjenesten Twith.tv og blev set af flere tusinde seere verden over.

-Målet var at komme i top 12 og kvalificere mig til Kina, så selvom at det desværre ikke blev til mere i Barcelona er jeg stadig rigtig glad, siger Nikolaj fra Barcelona.

Det er første gang at Nikolaj deltager i en stor turnering, så det er suverænt godt klaret. Man kan tænke sig til om det er noget der ligger i blodet, i det at hans tvillingebror Frederik Høj Nielsen (Hoej) vandt verdensmesterskabet tilbage i foråret, og er fuldtidsprofessionel esportudøver.

-Vi er super stolte af Nikolaj i Ikast-Brande eSport og det betyder rigtig meget for os, at han klarer det så godt! Det er også noget som giver ekstra begejstring og motivation hos de medlemmer som Nikolaj underviser i foreningen. Vi er stolte over at vi kan vise Ikast-Brande frem på et højt niveau i esport, udtalte formanden Dennis Mechlenburg-Sørensen.

Ikast-Brande eSport er en esportforening med beliggenhed i Ikast. Foreningen favner bredden, uanset diagnoser eller forskelle, samt fra græsrod til elite. Eliten er netop hvad dette handler om og uden græsrødder har vi ikke nogen at udvikle på.

Nikolaj Høj at WESG in Barcelona - Kina